Deutdaging

Tot een paar jaar geleden huurden vrienden van ons een aantal ruimtes in een leegstaand kantoorpand en noemde dit “de lichtpen” Genoeg ruimte om een aantal creatieve activiteiten met andere soortgenoten te delen.
Drie maal per jaar organiseerden zij “de opdracht”. Aan de hand van een thema werd kunstenaars gevraagd om werk te maken en dit in een weekend tentoon te stellen.
Het waren verrassende bijeenkomsten.
Helaas viel deze groep uit elkaar en kwam er een eind aan dit initiatief.
 
 
Wij, Bep van Delden en Roel Berg, hebben dit idee overgenomen en kunstenaars, maar ook hun cursisten, uitgenodigd voor “deutdaging” zal drie maal per jaar plaats vinden met steeds een ander thema.

Uitgangspunten:
* Je wordt als deelnemer uitgedaagd om desgewenst nieuwe werk te maken passend in het thema.
* Of oud werk uit de kast te halen, mits het past in het genoemde thema.
* Iets over je werk te vertellen.
* Andere deelnemers hebben de gelegenheid om vragen te stellen, tips te geven en/of ervaringen uit te wisselen.
* Een gelegenheid om je werk aan publiek te tonen.
* Vooral een gezellige ontmoeting.
 
 
Het weekeind ziet er als volgt uit:
– Op vrijdag en zaterdag wordt de tentoonstelling ingericht,  zodat deze op zaterdag en zondag van 13 tot 17 uur toegankelijk is voor publiek.
– Op zondag  maart starten we met een brunch om 10 uur voor alle deelnemers. Daarna wordt een ronde gemaakt langs de werken en kan op toerbeurt toegelicht worden hoe/waarom je tot je resultaat bent gekomen. Van 13 tot 17 uur is het werk weer toegankelijk voor publiek.
Voor de deelnemers is er op zondag een afsluitende borrel. Inmiddels weer de succesvolle “deutdaging._06” achter de rug.

 
 
 
deutdagende groet,

Roel Berg

kunst@roelberg.com

06-44906667

www.roelberg.com