Cultuurprijs 2014

De Cultuurraad Utrechtse Heuvelrug organiseert jaarlijks de uitreiking van de Cultuurprijs Utrechtse Heuvelrug. De prijs wordt jaarlijks uitgeloofd; elke 2 jaar in de vorm van een jongerencultuurprijs en de andere jaren als cultuurprijs voor volwassenen.
 
De genomineerden zijn:
  • Annet Werkhoven, Driebergen-Rijsenburg, die de lokale cultuurhistorie in woord en geschrift bij scholieren brengt;
  • Arris Tijsseling, Amerongen, met een nieuw kunstinitiatief waarbij winkels en kunst aan elkaar verbonden worden;
  • TraayArt, met Roel Berg, Driebergen-Rijsenburg, als initiator van een evenement waarbij op een laagdrempelige wijze kunst onder de ogen van het publiek wordt gebracht.
 
Winnaar Cultuurprijs 2014 
De organisatie van Traay Art, met initiatiefnemer Roel Berg, is de winnaar van Cultuurprijs Utrechtse Heuvelrug 2014. Wethouder Hans Nijhof reikte de prijs uit tijdens een feestelijke bijeenkomst op Landgoed Zuylestein.
Ook Annet Werkhoven uit Driebergen en Arris Tijsseling uit Amerongen waren genomineerd.
Voor allen had de jury lovende woorden en wethouder Nijhof benadrukte de grote passie, organisatietalent en doorzettingsvermogen waarmee deze cultureel ondernemers hun projecten tot leven weten te brengen
Traay Art is een evenement in Driebergen, een samenwerkingsverband tussen diverse kunstenaars en de ondernemersvereniging ODC.
Kunstenaars zoeken speciaal voor dit evenement een individuele samenwerking met een winkelier. Zij maken speciaal voor deze gelegenheid en ruimte een nieuw kunstwerk.
De zeer toegankelijke opzet van Traay Art is bijzonder, omdat ook reguliere winkels worden gebruikt als tentoonstellingsruimte: als je gewoon even bij de bakker of drogist binnenloopt, kun je met kunst in aanraking komen.
Met name het ontstaan van nieuw werk en het onder de aandacht brengen van kunst in ruime zin waren doorslaggevend voor de toekenning van de Cultuurprijs 2014.